Dušené fazolky se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 232 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 16 g
- Sodík 314 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 40.5 mg
- Draslík 459.8 mg
- Vláknina 8428.4 mg
- Vitamín A 8428.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazolky vsypeme do kastrolu, podlijeme vodou, osolíme a dusíme doměkka.
-
2
V pánvi na másle osmažíme oloupanou, nasekanou cibuli. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a krátce podusíme. Směs smícháme s fazolkami, prohřejeme a vmícháme nastrouhaný sýr.
-
3
Pokrm podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou a tymiánem.