Tagliatelle se žampiony
Suroviny
- 500 g Žampiony čerstvé
- 400 g Tagliatelle
- 125 g Smetana kyselá
- 250 ml Vývar zeleninový
- 2 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 1 ks Cibule
- 1 ks Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 666 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 15 g
- Sodík 373 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 13.1 mg
- Draslík 546.5 mg
- Vláknina 4666.8 mg
- Vitamín A 4666.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dle návodu na obalu v osolené vodě uvaříme těstoviny. Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
-
2
Ve velké pánvi rozpustíme máslo, ve kterém dozlatova osmažíme česnek a cibuli a vše promícháme. Směs smažíme na středním plameni zhruba 5 minut, okořeníme pálivou paprikou.
-
3
Směs na pánvi podlijeme zeleninovým vývarem a svaříme zhruba na poloviční množství. Poté omáčku zjemníme kysanou smetanou, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
-
4
Omyjeme a osušíme petrželku, nakrájíme nadrobno a 1/2 přidáme do omáčky. Scedíme nudle, necháme okapat a naporcujeme na talíře. Těstoviny přelijeme omáčkou a ozdobíme zbylou petrželkou. Ihned podáváme.