Rychlé kuřecí maso se zázvorem a houbami
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
- 80 g Lusky zelené fazolové celé v mírně slaném nálevu
- 200 g Žampiony čerstvé
- 300 g Rýže dušená
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Paprika zelená
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 polévková lžíce Zázvor celý
- 3 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 3 polévková lžíce Omáčka sojová - Tamari
- 2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- 3 polévková lžíce Hrášek mražený
- 3 polévková lžíce Kukuřice cukrová
- 0.26 polévková lžíce Olej olivový
- 0.09 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 333 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 5 g
- Sodík 962 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 846.1 mg
- Vláknina 4620 mg
- Vitamín A 4620 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si všechny potřebné ingredience: kuřecí prsa omyjeme, osušíme a rozkrájíme na nudličky, o síle přibližně 1 - 1,5 cm, poté je vložíme do mísy. Česnek s cibulí očistíme. Cibuli pokrájíme na kroužky, česnek drobně posekáme. Oloupaný zázvor jemně nastrouháme. Scedíme konzervované tenké fazolové lusky, které překrojíme na polovinu, chilli papričku a zelenou papriku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme zrníček. Chilli krájíme na tenké nudličky, papriku pokrájíme na proužky. Očištěné a omyté žampiony rozsekáme na plátky.
-
2
Maso osolíme, pokapeme lžicí extra olivového oleje, třemi lžícemi sójové omáčky, přimícháme zázvor, cibuli s česnekem, Maizenu, vše promícháme a směs necháme marinovat cca 20 minut.
-
3
Ve 3 lžicích sójové omáčky Tamari dobře rozmícháme další lžíci kukuřičného škrobu (Maizeny).
-
4
Ve woku rozpálíme 3 lžíce olivového oleje, na němž zprudka (za stálého míchání) orestujeme marinované maso s cibulí i zázvorem. Restujeme přibližně 3 minuty, poté směs vyjmeme, do woku vložíme žampiony s chilli papričkou a zelenou paprikou. Mícháme a restujeme další 3 minuty, následně vrátíme zpět masovou směs, přidáme mražený hrášek i mraženou cukrovou kukuřici a fazolové lusky. Mícháme a restujeme další 2 minuty, nakonec přimícháme Maizenu se sójovou omáčkou, lžičku třtinového cukru a ještě mícháme do doby, než omáčka dostatečně zhoustne.
-
5
Kuřecí nudličky se zeleninou podáváme horké s dušenou rýží.