Francouzské kuřecí čtvrtky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 600 g Kuřecí čtvrtky
  • 100 g Cibule sterilovaná
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 723 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 906 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 290.3 mg
  • Draslík 308.8 mg
  • Vláknina 4933.9 mg
  • Vitamín A 4933.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, omyté a osušené kuřecí čtvrtky osolíme, vložíme do pekáče vymazaného kouskem másla a upečeme ve středně vyhřáté troubě.

  • 2

    Z další části másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku a za stálého míchání ji zředíme horkým vývarem. Přidáme pepř a vymícháme jemnou omáčku, kterou povaříme 5 minut.

  • 3

    Očištěné, na plátky nakrájené žampiony podusíme na kousku másla a spolu s cibulkami je přidáme do omáčky.

  • 4

    Na zbylém másle na pánvi usmažíme 4 sázená vejce.

  • 5

    Pečené kuřecí čtvrtky upravíme na talíře a přelijeme omáčkou. Na každou čtvrtku položíme jedno sázené vejce.

  • 6

    Můžeme podávat s opečenými plátky bagety.

Komentáře k receptu