Francouzské kuřecí čtvrtky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 723 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 55 g
- Sodík 906 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 290.3 mg
- Draslík 308.8 mg
- Vláknina 4933.9 mg
- Vitamín A 4933.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné, omyté a osušené kuřecí čtvrtky osolíme, vložíme do pekáče vymazaného kouskem másla a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
-
2
Z další části másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku a za stálého míchání ji zředíme horkým vývarem. Přidáme pepř a vymícháme jemnou omáčku, kterou povaříme 5 minut.
-
3
Očištěné, na plátky nakrájené žampiony podusíme na kousku másla a spolu s cibulkami je přidáme do omáčky.
-
4
Na zbylém másle na pánvi usmažíme 4 sázená vejce.
-
5
Pečené kuřecí čtvrtky upravíme na talíře a přelijeme omáčkou. Na každou čtvrtku položíme jedno sázené vejce.
-
6
Můžeme podávat s opečenými plátky bagety.