Salát s rýží a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 60 g Ořechy vlašské
  • 50 g Rýže neloupaná (Natural)
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 60 g Žampiony čerstvé
  • 180 g Fazolové lusky zelené
  • 250 g Rýže dlouhozrnná
  • 10 g Hořčice
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 411 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 250 mg
  • Vláknina 5686 mg
  • Vitamín A 5686 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.2 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži uvaříme ve slané vodě podle návodu na obalu doměkka. Scedíme, propláchneme v horké vodě a opět scedíme. Dáme do salátové mísy.

  • 2

    Zatím uvaříme v osolené vodě fazolky, vaříme 4-5 minut, doměkka. Scedíme, propláchneme ve studené vodě a znovu scedíme.

  • 3

    Zálivka: smícháme oleje, ocet, hořčici, podle chuti sůl a pepř. Přelijeme přes teplou rýži a necháme vychladnout.

  • 4

    Do rýže přidáme fazolky, petržel, houby a ořechy. Zamícháme a servírujeme.

Komentáře k receptu