Salát s rýží a žampiony
Suroviny
- 60 g Ořechy vlašské
- 50 g Rýže neloupaná (Natural)
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 20 g Petržel - nať
- 60 g Žampiony čerstvé
- 180 g Fazolové lusky zelené
- 250 g Rýže dlouhozrnná
- 10 g Hořčice
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 16 g
- Sodík 411 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 250 mg
- Vláknina 5686 mg
- Vitamín A 5686 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.2 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži uvaříme ve slané vodě podle návodu na obalu doměkka. Scedíme, propláchneme v horké vodě a opět scedíme. Dáme do salátové mísy.
-
2
Zatím uvaříme v osolené vodě fazolky, vaříme 4-5 minut, doměkka. Scedíme, propláchneme ve studené vodě a znovu scedíme.
-
3
Zálivka: smícháme oleje, ocet, hořčici, podle chuti sůl a pepř. Přelijeme přes teplou rýži a necháme vychladnout.
-
4
Do rýže přidáme fazolky, petržel, houby a ořechy. Zamícháme a servírujeme.