Jihočeská směs
Suroviny
- 600 g Vepřová kýta
- 200 g Houby čerstvé
- 200 g Kapie
- 150 g Kečup ostrý
- 100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 100 g Mandle loupané
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Feferony
- 2 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- 2 dl Olej slunečnicový
- 1 dl Víno červené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 702 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 59 g
- Sodík 234 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 67 mg
- Draslík 593.8 mg
- Vláknina 4461.7 mg
- Vitamín A 4461.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 13.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a vložíme na pánev s rozpáleným olejem. Přidáme na tenké proužky nakrájené maso, na kolečka nasekaný česnek, nakrájené houby, nasekanou feferonku a dusíme, aby maso změklo.
-
2
Kapii nakrájíme na tenké kolečka a přimícháme ke směsi, vysypeme hrášek, vlijeme kečup, přisypeme mandle, dochutíme solí, pepřem, zalijeme vínem a podusíme ještě 20 minut.