Minutková zelenina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 700 g Zelí hlávkové bílé
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 350 g Paprika červená
  • 250 g Hranolky
  • 0.84 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 112 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 299 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 403.1 mg
  • Vláknina 8627.1 mg
  • Vitamín A 8627.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 102.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechnu zeleninu a houby nakrájíme na plátky. Ve woku rozehřejeme 1 polévkovou lžíci oleje, vložíme nakrájenou cibuli a smažíme zprudka asi 2 minuty dozlatova.

  • 2

    Přidáme nakrájený celer a smažíme 1 minutu, potom ztlumíme oheň

  • 3

    a smažíme ještě 2 minuty.

  • 4

    Do woku vlijeme další lžíci oleje, přidáme zelí, průběžně promícháváme je a smažíme 2 minuty.

  • 5

    Vložíme papriky a houby se zbytkem oleje (jeli potřeba), smažíme je 3 minuty. Osolíme a opepříme a servírujeme.

Komentáře k receptu