Kančí závitky na víně
Suroviny
- 200 g Anglická slanina
- 20 g Máslo čerstvé
- 200 g Žampiony čerstvé
- 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 180 ml Víno bílé
- 600 ml Voda pitná
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kg Kančí kýta
- 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 597 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 39 g
- Sodík 420 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 60.7 mg
- Draslík 249.6 mg
- Vláknina 1159.3 mg
- Vitamín A 1159.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Petrželovou nať nahrubo nasekáme, očištěné žampiony nakrájíme na plátky.
-
2
Kančí kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a poklademe plátky slaniny. Řízky zavineme, převážeme nití a osmažíme na sádle. K závitkům přidáme mletou papriku, zamícháme, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme, až je měkké.
-
3
Udušené závitky vyjmeme, zbavíme nití a držíme na teple.
-
4
Do šťávy přidáme žampiony, petrželovou nať, víno, sůl, pepř a smetanu, v níž jsme rozšlehali mouku. Omáčku povaříme, zpět vložíme závitky, vmícháme máslo a prohřejeme.