Omáčka villeroi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Šunka dušená
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Žampiony čerstvé
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 164 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 193 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 162.7 mg
  • Draslík 552.6 mg
  • Vláknina 3768.8 mg
  • Vitamín A 3768.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampióny očistíme a jemně pokrájíme. Žampióny podusíme na kousku másla.

  • 2

    Zbytek másla rozehřejeme ve větším rendlíku, přidáme očištěnou a jemně pokrájenou cibuli. Cibuli necháme zesklovatět a poté zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku. Jíšku po částech zalijeme vývarem, řádně rozmícháme a necháme vařit cca 5 minut. Po pěti minutách do jíšky přidáme dušené žampióny, šunku nakrájenou na drobno, osolíme ji a necháme vařit 10 minut.

  • 3

    Povařenou omáčku odstavíme z ohně, prolisujeme ji nebo rozmixujeme a přistavíme opět na oheň. Poté do omáčky vmícháme rozlšehané žloutky. Omáčku již jen prohřejeme.

  • 4

    Omáčku podáváme k bílému masu nebo k zeleninovým nákypům.

  • 5

    Ovšem nejlepší upotřebení je k obalení masa a zeleniny před smažením. V tomto případě však omáčku nemusíme mixovat ani lisovat.

Komentáře k receptu