Omáčka villeroi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 164 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 11 g
- Sodík 193 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 162.7 mg
- Draslík 552.6 mg
- Vláknina 3768.8 mg
- Vitamín A 3768.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampióny očistíme a jemně pokrájíme. Žampióny podusíme na kousku másla.
-
2
Zbytek másla rozehřejeme ve větším rendlíku, přidáme očištěnou a jemně pokrájenou cibuli. Cibuli necháme zesklovatět a poté zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku. Jíšku po částech zalijeme vývarem, řádně rozmícháme a necháme vařit cca 5 minut. Po pěti minutách do jíšky přidáme dušené žampióny, šunku nakrájenou na drobno, osolíme ji a necháme vařit 10 minut.
-
3
Povařenou omáčku odstavíme z ohně, prolisujeme ji nebo rozmixujeme a přistavíme opět na oheň. Poté do omáčky vmícháme rozlšehané žloutky. Omáčku již jen prohřejeme.
-
4
Omáčku podáváme k bílému masu nebo k zeleninovým nákypům.
-
5
Ovšem nejlepší upotřebení je k obalení masa a zeleniny před smažením. V tomto případě však omáčku nemusíme mixovat ani lisovat.