Plněná vepřová žebírka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 652 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 57 g
- Sodík 1863 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 188.2 mg
- Draslík 550.4 mg
- Vláknina 882 mg
- Vitamín A 882 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z vepřové pečeně odsekáme částečně kosti, omyjeme ji a nasekáme jednotlivá žebírka. Naplocho je částečně prořízneme, aby vznikl otvor pro náplň.
-
2
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a částečně ji roztavíme. Na slanině mírně osmažíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený salám, očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony, vejce a směs mírně osolíme, opepříme a necháme zhoustnout.
-
3
Směsí naplníme žebírka, uzavřeme párátkem nebo jehlicemi a vložíme do pekáče vymazaného tukem.
-
4
Žebírka mírně osolíme, poprášíme prosátou moukou, vložíme do pečícího zařízení a po krátkém prudkém opečení je podlijeme vodou. Za občasného přelévání vzniklou šťávou a podlévání vodou je upečeme doměkka.
-
5
Upečená žebírka vyjmeme a šťávu procedíme. Nakonec šťávu zjemníme máslem.