Polévkový svítek z hub

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Žampiony - sterilované
  • 3 g Sůl
  • 50 g Mouka polohrubá
  • 5 g Petržel kudrnka
  • 0.8 ml Olej olivový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 99 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 292 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 56.3 mg
  • Draslík 45.4 mg
  • Vláknina 1317.8 mg
  • Vitamín A 1317.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku.

  • 2

    Do misky vložíme měkké máslo, přidáme žloutek a vyšleháme. Přisypeme mouku a sníh z bílku. Nakonec přimícháme nadrobno posekané nakládané žampiony. Osolíme, opeříme a přimícháme posekanou petrželku. V pánvi rozehřejeme olej, těsto rozprostřeme po celé pánvi a zvolna z obou stran osmažíme. Svítek nakrájíme na malé kostičky a můžeme ho použít dále.

Komentáře k receptu