Vepřová kýta na špízu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 861 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 72 g
- Sodík 666 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 117.5 mg
- Draslík 1564.8 mg
- Vláknina 7913.3 mg
- Vitamín A 7913.3 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.2 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené maso nakrájíme na ploché kousky, naklepeme je, osolíme, opepříme a poprášíme mletou paprikou.
-
2
Slaninu nakrájíme na silnější plátky, očištěné žampiony a omytá rajčata překrojíme na poloviny, oloupanou cibuli na čtvrtky.
-
3
Na jehly nebo špejle střídavě napichujeme cibuli, maso, slaninu, žampiony a rajčata. Špízy pokapeme částí oleje a necháme nejméně 2 hodiny proležet v chladničce.
-
4
V pánvi na rozehřátém oleji špízy zprudka opečeme po všech stranách a podlijeme trochou vývaru, aby se vytvořila šťáva.
-
5
Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky, opékané brambory nebo rýže.