Vaječná omeleta s petrželí a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Petržel - nať
  • 50 g Žampiony čerstvé
  • 150 g Cibulka jarní
  • 70 g Paprika červená
  • 60 ml Olej olivový
  • 60 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 368 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 229 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 507.2 mg
  • Draslík 356.9 mg
  • Vláknina 3184.8 mg
  • Vitamín A 3184.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.3 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu omyjeme a pokrájíme na větší kousky. Olej rozpálíme a krátce na něm zeleninu osmahneme. Vejce rozšleháme, přilijeme smetanu, osolíme a opepříme. Petrželku nasekáme na jemné kousky.

  • 2

    Na rozpálenou pánev s olejem nalijeme vždy čtvrtinu vaječné směsi, posypeme čtvrtinou sekané petrželky, osmahneme do zezlátnutí, poté na pánvi srolujeme a opékáme do zezlátnutí. Tímto způsobem připravíme čtyři omelety, která následně servírujeme s osmaženou zeleninou.

Komentáře k receptu