Zeleninová rýže s masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5.5 g Cibule
  • 9 g Cibule
  • 300 g Rýže loupaná
  • 2 g Sůl
  • 0.3 g Pepř černý mletý
  • 5.5 g Česnek
  • 5.5 g Česnek
  • 20 g Hovězí maso zadní
  • 300 g Dýně
  • 120 g Hovězí kýta
  • 200 g Zvonek kořen
  • 200 g Kapradí
  • 18 ml Omáčka sójová
  • 600 ml Voda pitná
  • 90 ml Voda pitná
  • 4 ml Olej sezamový
  • 4.46 ml Olej sezamový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 5 polévková lžíce Papriková pasta sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 669 kcal
  • Sacharidy 137 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 324 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 137 g
  • Cholesterol 20.3 mg
  • Draslík 428.6 mg
  • Vláknina 5228.5 mg
  • Vitamín A 5228.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 160.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži namočíme na 30 minut do studené vody, poté necháme okapat, dýni nakrájíme nejprve na 6 cm dlouhé špalíky, ty rozpůlíme, nakonec tyto poloviční špalíčky nasolíme, osušíme v utěrce a nasekáme na tenké, delší plátky ve tvaru zápalek. Očištěný a opláchnutý kořen zvonku rozsekáme na nudličky, ochutíme solí a 10 minut necháme uležet. Maso propláchneme pod tekoucí vodou, osušíme v utěrce a nakrájíme na tenké nudličky velikosti zápalek.

  • 2

    Kapradí propláchneme a smícháme s masovými nudličkami. Masové nudličky s kapradím promícháme s kořenicí omáčkou. V pánvi na rozehřátém másle necháme ztuhnout vejce, poté ho pokrájíme na nudličky. V hrnci přivedeme k varu vodu s rýží, vaříme asi 4 minuty, následně oheň zmírníme a vaříme další 3 minuty. Poté rýži dusíme dalších 10 minut, aby došla do měkka. V pánvi na oleji opečeme kousky dýně, odložíme na talíř a každý kousek odělíme. Na oleji orestujeme nudličky hovězí kýty s kořenicí omáčkou i kapradím a chaluhy, rozlámané na větší kousky. Ještě jednou na rozpáleném oleji orestujeme masové nudličky, tentokrát je promícháme se smaženou pastou z červené papriky, nasekanou cibulkou, česnekem a polovinou sezamového oleje. Pokrm ochutíme cukrem. Tuto směs restujeme 2 minuty za stálého míchání. Masovou restovanou směs podáváme teplou s připravenou vařenou rýží.

  • 3

    Kořenící omáčka: suroviny na kořenící omáčku vložíme do misky a dobře promícháme.

  • 4

    Smažená pasta z červené papriky: nasekanou cibuli, česnek i pastu z červené papriky zalijeme 6 lžícemi vody, 1,5 lžící cukru a 1,5 lžící sezamového oleje, následně orestujeme na pánvi.

Komentáře k receptu