Zeleninová rýže s masem
Suroviny
- 5.5 g Cibule
- 9 g Cibule
- 300 g Rýže loupaná
- 2 g Sůl
- 0.3 g Pepř černý mletý
- 5.5 g Česnek
- 5.5 g Česnek
- 20 g Hovězí maso zadní
- 300 g Dýně
- 120 g Hovězí kýta
- 200 g Zvonek kořen
- 200 g Kapradí
- 18 ml Omáčka sójová
- 600 ml Voda pitná
- 90 ml Voda pitná
- 4 ml Olej sezamový
- 4.46 ml Olej sezamový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
- 5 polévková lžíce Cukr krupice
- 5 polévková lžíce Papriková pasta sladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 669 kcal
- Sacharidy 137 g
- Tuky 7 g
- Sodík 324 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 137 g
- Cholesterol 20.3 mg
- Draslík 428.6 mg
- Vláknina 5228.5 mg
- Vitamín A 5228.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 160.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži namočíme na 30 minut do studené vody, poté necháme okapat, dýni nakrájíme nejprve na 6 cm dlouhé špalíky, ty rozpůlíme, nakonec tyto poloviční špalíčky nasolíme, osušíme v utěrce a nasekáme na tenké, delší plátky ve tvaru zápalek. Očištěný a opláchnutý kořen zvonku rozsekáme na nudličky, ochutíme solí a 10 minut necháme uležet. Maso propláchneme pod tekoucí vodou, osušíme v utěrce a nakrájíme na tenké nudličky velikosti zápalek.
-
2
Kapradí propláchneme a smícháme s masovými nudličkami. Masové nudličky s kapradím promícháme s kořenicí omáčkou. V pánvi na rozehřátém másle necháme ztuhnout vejce, poté ho pokrájíme na nudličky. V hrnci přivedeme k varu vodu s rýží, vaříme asi 4 minuty, následně oheň zmírníme a vaříme další 3 minuty. Poté rýži dusíme dalších 10 minut, aby došla do měkka. V pánvi na oleji opečeme kousky dýně, odložíme na talíř a každý kousek odělíme. Na oleji orestujeme nudličky hovězí kýty s kořenicí omáčkou i kapradím a chaluhy, rozlámané na větší kousky. Ještě jednou na rozpáleném oleji orestujeme masové nudličky, tentokrát je promícháme se smaženou pastou z červené papriky, nasekanou cibulkou, česnekem a polovinou sezamového oleje. Pokrm ochutíme cukrem. Tuto směs restujeme 2 minuty za stálého míchání. Masovou restovanou směs podáváme teplou s připravenou vařenou rýží.
-
3
Kořenící omáčka: suroviny na kořenící omáčku vložíme do misky a dobře promícháme.
-
4
Smažená pasta z červené papriky: nasekanou cibuli, česnek i pastu z červené papriky zalijeme 6 lžícemi vody, 1,5 lžící cukru a 1,5 lžící sezamového oleje, následně orestujeme na pánvi.