Špagety s houbovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 115 g Rajčata
  • 450 g Žampiony čerstvé
  • 450 g Špagety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká
  • 6 ks Šalotka
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 l Voda pitná
  • 1.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Víno portské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 951 kcal
  • Sacharidy 134 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 242 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 65.3 mg
  • Draslík 1292.3 mg
  • Vláknina 3187.7 mg
  • Vitamín A 3187.7 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo a lžíci oleje rozpálíme ve velké pánvi, přidáme pokrájené šalotky a 3 minuty smažíme. Přidáme pokrájené žampiony a podusíme 2 minuty. Osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a smažíme za stálého míchání 1 minutu. Postupně vmícháme smetanu a portské víno, přidáme sušená rajčata, špetku muškátového oříšku a povaříme 8 minut.

  • 2

    Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme špagety a zbylý olivový olej a vaříme 14 minut. Poté špagety scedíme, necháme okapat a vrátíme do hrnce. Přelijeme je žampionovou omáčkou a povaříme 3 minuty.

  • 3

    Špagety a žampionovou omáčku přendáme na talíře, posypeme nasekanou petrželovou natí a ihned podáváme.

Komentáře k receptu