Papriky plněné po italsku
Suroviny
- 125 g Žampiony čerstvé
- 125 g Rajčata Cherry
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kečup
- 1 ks Lilek
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika oranžová
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Cibule červená
- 2.4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 107 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 6 g
- Sodík 214 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 447.1 mg
- Vláknina 9337 mg
- Vitamín A 9337 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 80.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na poloviny překrojíme papriky. Odstraníme jádřince a semínka. Pokapeme pár kapkami olivového oleje, osolíme a opepříme.
-
2
Zbývající olivový olej rozehřejeme na pánvi, přidáme pokrájenou cibuli, lilek a žampiony, smažíme 4 minuty. Poté přendáme do misky. Do lilkové směsi přidáme pokrájená rajčata, bazalku, citronovou šťávu a houbový kečup. Touto směsí naplníme půlky paprik. Zabalíme je do fólie a grilujeme 20 minut, jednou obrátíme.
-
3
Poté opatrně rozbalíme a podáváme ozdobené bazalkou.