Salát s vinnými hrozny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 46 g
- Sodík 802 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 44.5 mg
- Draslík 826.7 mg
- Vláknina 7910.9 mg
- Vitamín A 7910.9 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.2 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme zálivku: do misky dáme 3 polévkové lžíce Sherry octa, přidáme 3 špetky soli, lžičku citronového pepře a postupně přilijeme 1 dl ořechového oleje, vše dobře promícháme.
-
2
Listy kadeřavého salátu omyjeme a dáme do mísy. Očištěné, omyté a osušené žampiony nakrájíme na plátky, mandle a vlašské ořechy posekáme na menší kusy a v pánvi nasucho je dozlatova opražíme. Zelené a modré vinné hrozny omyjeme a bobule rozkrájíme na poloviny. Balkánský sýr nakrájíme na kostky.
-
3
V míse s marinádou promícháme všechny ingredience a salát odložíme na 30 minut do chladničky. Řeřichu omyjeme a pokrájíme.
-
4
Vychlazený salát ozdobně dáme do misek, posypeme řeřichou a podáváme.