Pečený okoun s pomerančem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 3 g
- Sodík 491 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 352.2 mg
- Vláknina 6277.5 mg
- Vitamín A 6277.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do každého ryby uděláme z obou stran nožem 2 šikmé zářezy.
-
2
Lístky tymiánu a petržele odrhneme od stonků. V míse smícháme nakrájené žampiony, nasekanou šalotku, bílý vinný ocet, pomerančovou kůru a šťávu, lístky tymiánu a petržele, podle chuti pepř a sůl.
-
3
Polovinou houbové a bylinkové směsi dáme do břišní dutiny ryb.
-
4
Ryby dáme do vymazané zapékací mísy a povrch pokryjeme zbylou částí žampionové směsi.
-
5
Zakryjeme alobalem a necháme v chladu 4 hodiny marinovat.
-
6
Potom okouny 20-25 minut pečeme v předehřáté troubě při 180°C dozlatova. Ozdobíme plátky pomeranče, snítkami tymiánu a servírujeme.