Hovězí závitky se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 80 g Slanina vepřová
  • 120 g Cibule
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 10 g Sůl
  • 20 g Pažitka
  • 400 g Brambory vařené
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 593 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1502 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 237.8 mg
  • Draslík 638 mg
  • Vláknina 6667.5 mg
  • Vitamín A 6667.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na čtyři plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme. Žampiony nakrájíme na plátky, slaninu na drobné kostičky, cibuli nadrobno, pažitku posekáme.

  • 2

    V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme žampiony, orestujeme, přidáme vejce, rychle promícháme, osolíme, opepříme a necháme srazit. Náplň rozdělíme na plátky masa, zavineme, ovážeme nití nebo zpevníme párátky.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme závitky a zprudka je osmahneme ze všech stran a vyndáme z pánve. Na tuk v pánvi nasypeme cibuli, osmahneme dozlatova, přisypeme mouku, promícháme s tukem, krátce orestujeme a zalijeme vodou, promícháme, přidáme závitky a vaříme doměkka.

  • 4

    Závitky rozdělíme na talíře, doplníme vařenými bramborami, posypeme pažitkou a přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu