Valašské vepřové plátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 220 g Žampiony čerstvé
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 600 g Vepřová kýta
  • 5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 dl Voda pitná
  • 2.3 dl Smetana zakysaná 15%
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 627 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 577 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 119.2 mg
  • Draslík 679.1 mg
  • Vláknina 10870.1 mg
  • Vitamín A 10870.1 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou omytou a osušenou kýtu nakrájíme přes vlákno na tenké plátky. posypeme je bílým pepřem a osolíme.

  • 2

    V pekáči rozpálíme sádlo, plátky masa zprudka restujeme z každé strany (celkem 1 minutu), pak přilijeme 1 dl horké vody a pod pokličkou dusíme asi 10-15 minut.

  • 3

    Očištěné a omyté žampiony pokrájíme na plátky. V pánvi na rozpáleném másle je krátce osmažíme, pak je osolíme mořskou solí a opepříme pepřem 4 barev.

  • 4

    Měkké maso vyjmeme z pekáče, výpek poprášíme moukou, promícháme a krátce povaříme. Přilijeme rozšlehanou kysanou smetanu a vše znovu dobře promícháme. Vložíme nazpět maso, přidáme žampiony, promícháme a pomalu povaříme přibližně 2-4 minuty.

  • 5

    Podle chuti můžeme dosolit, plátky masa s omáčkou rozdělíme na talíře a servírujeme.

Komentáře k receptu