Drůbeží roládky na jehle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 400 g Kuřecí prsa
  • 5 g Sůl
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Omáčka sójová
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Olej chilli
  • 1 ks Pórek
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 355 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 829 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 81 mg
  • Draslík 745.2 mg
  • Vláknina 4270.9 mg
  • Vitamín A 4270.9 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa omyjeme a osušíme, potom je rozkrojíme na plátky, aby se z nich daly balit malé rolky. Plátky lehce naklepeme, přidáme sůl a pepř. Na plátky klademe anglickou slaninu a maso stáčíme do roládek. Potom napichujeme na jehlu střídavě malou roládku, nakrájený žampion a silnější kolečko pórku. Takto naplněnou jehlu potřeme marinádou.

  • 2

    Špízy zpočátku mírně podusíme, potom otáčíme a opékáme ze všech stran.

  • 3

    Marináda: olej, chili olej, rozdrcený česnek, sójová omáčka, oregano.

Komentáře k receptu