Kuřecí prsa s křupavou zeleninou a žampiony
Suroviny
- 400 g Kuřecí prsa
- 5 g Sůl
- 200 g Zelí čínské
- 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 1 ks Pórek
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 5 ks Žampiony čerstvé
- 1 ks Paprika červená
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 4 polévková lžíce Polévkové koření Maggi
- 0.34 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 331 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 11 g
- Sodík 682 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 341.7 mg
- Draslík 1736.5 mg
- Vláknina 11454.2 mg
- Vitamín A 11454.2 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.7 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa vypereme, osušíme a nakrájíme na nudličky nebo malé kousky. Maso necháme uležet několik hodin v marinádě. Marinované maso osmažíme na rozpáleném oleji. Pokud je marináda pro nás dostatečně tučná, olej používat nemusíme.
-
2
Potom přidáme k masu nakrájenou papriku a pár minut restujeme. Do této směsi přidáme ještě nakrájený pórek, žampióny na plátky a čínské zelí, které jsme nakrájeli na nudličky. Vše smažíme, dokud zelenina není křupavá a maso měkké.
-
3
Marináda: 3 žloutky, 4 lžíce oleje, 4 lžíce maggi, 2 lžíce worcesteru, 1 lžička pálivé papriky (nebo chilli), půl lžičky soli a pepř.