Conchiglie alla marinara

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 40 g Petržel - nať
  • 60 g Žampiony čerstvé
  • 125 g Garnát obecný
  • 500 g Těstoviny Conchiglie
  • 125 g Olihně
  • 125 ml Víno bílé
  • 1 stroužek Česnek
  • 2.5 l Voda pitná
  • 1 šálek Smetana ke šlehání
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 681 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 722 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 137.2 mg
  • Draslík 341.6 mg
  • Vláknina 7860 mg
  • Vitamín A 7860 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli, drcený česnek, mírně smažíme minut, občas zamícháme, až změkne, ale nezbarví se.

  • 3

    Vlijeme víno a vaříme, průběžně promícháváme, až zbudou v pánvi asi 2 lžíce tekutiny. Přidáme nakrájené olihně a vaříme 1 minutu, pak přidáme houby a vaříme, průběžně promícháváme, další 2 minuty. Přidáme vařené nakrájené garnáty, šlehačku a polovinu petržele a prohřejeme.

  • 4

    Těstoviny důkladně procedíme a přidáme je k mořské směsi, dobře je zamícháme. Osolíme a opepříme podle chuti a servírujeme ozdobené zbývající nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu