Conchiglie alla marinara
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 681 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 25 g
- Sodík 722 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 137.2 mg
- Draslík 341.6 mg
- Vláknina 7860 mg
- Vitamín A 7860 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu.
-
2
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli, drcený česnek, mírně smažíme minut, občas zamícháme, až změkne, ale nezbarví se.
-
3
Vlijeme víno a vaříme, průběžně promícháváme, až zbudou v pánvi asi 2 lžíce tekutiny. Přidáme nakrájené olihně a vaříme 1 minutu, pak přidáme houby a vaříme, průběžně promícháváme, další 2 minuty. Přidáme vařené nakrájené garnáty, šlehačku a polovinu petržele a prohřejeme.
-
4
Těstoviny důkladně procedíme a přidáme je k mořské směsi, dobře je zamícháme. Osolíme a opepříme podle chuti a servírujeme ozdobené zbývající nasekanou petrželkou.