Íránské patisony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 388 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 8 g
- Sodík 790 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 3.7 mg
- Draslík 785.8 mg
- Vláknina 15579.1 mg
- Vitamín A 15579.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuskus dáme do mísy a přilijeme vývar. Necháme odpočívat asi 10 minut, potom ho přendáme do cedníku nad hrnec vařící vody, přikryjeme a napařujeme 10 minut.
-
2
Oloupeme patison, nakrájíme na 5 cm silné plátky a vnitřky vydlabeme. Blanšírujeme ho ve vařící slané vodě 2 minuty. Plátky patisonu rozprostřeme do zapékací mísy lehce vymazané máslem.
-
3
Rozehřejeme olej, přidáme nasekanou šalotku a osmažíme ji. Přidáme nakrájené houby, citronovu kůru a šťávu, sůl a pepř podle chuti a 8 minut podusíme doměkka.
-
4
Směs promícháme s kuskusem. Vmícháme nakrájené jarní cibulky, jogurt, mátu, olivy, sůl a pepř.
-
5
Kuskusovou směsí naplníme patisony, zakryjeme alobalem a pečeme 20-25 minut v troubě na 190 °C.