Vepřové nudličky s koriandrovou omáčkou
Suroviny
- 100 g Žampiony čerstvé
- 600 g Vepřová kýta
- 200 g Hrachové lusky
- 50 g Omáčka rybí
- 65 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 1 kávová lžička Chilli omáčka
- 1 ks Cibule červená
- 2 polévková lžíce Koriandr celý
- 1 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 535 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 39 g
- Sodík 1063 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 100.5 mg
- Draslík 974 mg
- Vláknina 5597.5 mg
- Vitamín A 5597.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.3 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nadrobno nakrájený kořen a stonek koriandru smícháme s čerstvě nastrouhaným zázvorem, chilli omáčkou, rybí omáčkou, limetovou šťávou a hnědým cukrem. Do této marinády vložíme na nudličky nakrájené vepřové maso a necháme marinovat 10 minut. Marinované maso usmažíme v pánvi Wok na rozpáleném oleji a to za stálého míchání. Maso je nejvýhodnější smažit nadvakrát vždy po 3 minutách. Po usmažení přemístíme hotové maso do vhodné nádoby, kterou překryjeme alobalem. Mezitím na pánvi snížíme teplotu a na výpeku restujeme po dobu dvou minut jednu na dílky nakrájenou středně velkou cibuli, ke které přidáme pokrájené žampiony, nakrájené mladé hrachové lusky bez tvrdých částí a nakonec hotové maso. To vše prohřejeme asi dvě minuty.