Vepřové Stroganoff
Suroviny
- 125 g Žampiony čerstvé
- 350 g Vepřová kýta
- 25 g Mouka pšeničná hladká
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika zelená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 4.25 dl Vývar drůbeží
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 4 polévková lžíce Jogurt krémový bílý natur
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 24 g
- Sodík 590 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 78.2 mg
- Draslík 636.6 mg
- Vláknina 3022.3 mg
- Vitamín A 3022.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso nakrájíme na plátky. Rozehřejeme ve velké pánvi olej a osmahneme na něm maso, pokrájenou cibuli a česnek asi 5 minut. Smícháme rajčatový protlak s moukou a vývarem a vmícháme do pánve k masu. Přidáme pokrájené žampiony, nakrájenou papriku bez semen, sůl, pepř a muškátový oříšek. Směs přivedeme k varu a pod pokličkou na mírném plameni vaříme asi 20 minut, aby maso změklo. Sundáme směs z ohně a vmícháme bílý jogurt. Hotový pokrm podáváme teplý.