Brambory s jehněčí masalou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 788 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 56 g
- Sodík 241 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 123.8 mg
- Draslík 1525.2 mg
- Vláknina 10454.8 mg
- Vitamín A 10454.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na kostky pokrájíme jehněčí maso. Ve velké pánvi rozehřejeme rostlinný olej a maso na něm osmahneme. Poté vyndáme z pánve.
-
2
Přidáme pokrájené brambory, cibuli, žampiony, česnek a smažíme 4 minuty za občasného míchání.
-
3
Přidáme do pánve vodu a kari omáčku, jehněčí maso, osolíme, opepříme a pod pokličkou povaříme cca 1 hodinu.
-
4
Přidáme pokrájená rajčata, špenát, přikryjeme a 10 minut povaříme.
-
5
Podáváme horké.