Brambory s jehněčí masalou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 175 g Žampiony čerstvé
  • 750 g Jehněčí kýta
  • 125 g Špenát listový čerstvý
  • 280 g Omáčka Kari
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 dl Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 788 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 241 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 123.8 mg
  • Draslík 1525.2 mg
  • Vláknina 10454.8 mg
  • Vitamín A 10454.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na kostky pokrájíme jehněčí maso. Ve velké pánvi rozehřejeme rostlinný olej a maso na něm osmahneme. Poté vyndáme z pánve.

  • 2

    Přidáme pokrájené brambory, cibuli, žampiony, česnek a smažíme 4 minuty za občasného míchání.

  • 3

    Přidáme do pánve vodu a kari omáčku, jehněčí maso, osolíme, opepříme a pod pokličkou povaříme cca 1 hodinu.

  • 4

    Přidáme pokrájená rajčata, špenát, přikryjeme a 10 minut povaříme.

  • 5

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu