Telecí řízek na žampionech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 21 g
- Sodík 907 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 99.5 mg
- Draslík 443.6 mg
- Vláknina 400 mg
- Vitamín A 400 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí kýtu (ořech) opláchneme a ukrojíme přes vlákno 1-2 plátky. Mírně je naklepeme, okrajové blanky nařízneme, maso osolíme, na tuku rychleji opečeme a vyjmeme.
-
2
Do výpeku nasypeme očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony a mírně je osmahneme. Zastříkneme vývarem a krátce podusíme.
-
3
Před koncem dušení šťávu se žampiony přisolíme a zjemníme máslem.
-
4
Opečený řízek přelijeme šťávou se žampiony.
-
5
Ihned podáváme.