Pohanka se žampiony
Suroviny
- 170 g Žampiony čerstvé
- 400 g Pohanka
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř citronový
- 1 kávová lžička Sůl mořská
- 4 ks Rajčata
- 4 stroužek Česnek
- 7.5 dl Voda pitná
- 0.28 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.28 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Kerblík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 6 g
- Sodík 626 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 1.7 mg
- Draslík 416.4 mg
- Vláknina 3337.8 mg
- Vitamín A 3337.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pohanku dobře promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, pak ji dáme do hrnce, zalijeme vařící vodou, přimícháme mořskou sůl a pod pokličkou necháme dojít 30 minut. Očištěnou a omytou jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka. Žampiony očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Oloupaný česnek rozetřeme. Rajčata omyjeme a okrájíme na osminky. Omytý kerblík nakrájíme nadrobno.
-
2
V pánvi na oleji s máslem zpěníme jarní cibulku, přidáme k ní žampiony, osolíme je, okořeníme citronovým pepřem a dusíme. Když se z nich po chvilce odpaří voda, krátce je s cibulkou osmažíme dozlatova.
-
3
Do pohanky zamícháme žampiony. Každou porci ozdobíme rajčaty, posypeme kerblíkem a podáváme.