Krůtí prsa v žampionové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 24 g
- Sodík 820 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 108.4 mg
- Draslík 719.1 mg
- Vláknina 3655 mg
- Vitamín A 3655 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme v pánvi máslo. Když začne pěnit, přidáme nudličky krůtího masa a zprudka je 5 minut smažíme, průběžně promícháváme. Děrovanou naběračkou potom maso vyjmeme a udržujeme teplé.
-
2
Na pánvi vyškvaříme slaninu a zpěníme na ní nakrájenou cibuli. Přidáme půlky žampionů a společně asi 5 minut podusíme. Potom zaprášíme moukou a krátce osmahneme, průběžně promícháváme.
-
3
Přilijeme vývar, mícháme a vaříme nejméně 10 minut. Do omáčky vložíme opečené maso a zvolna upravujeme, aby se maso dobře prohřálo. Osolíme a opepříme.
-
4
Přidáme zakysanou smetanu a už jen prohřejeme. Servírujeme posypané nasekanou pažitkou.