Řecký špíz
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 624 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 49 g
- Sodík 683 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 1324 mg
- Vláknina 6922.5 mg
- Vitamín A 6922.5 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 79.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme olej, sójovou omáčku, vinný ocet, tymián, sůl a pepř podle chuti. Přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a dobře je s marinádou promícháme. Zakryjeme a necháme v chladničce alespoň 10 minut marinovat.
-
2
Maso vyndáme z marinády. Na jehly střídavě napichujeme zelenou papriku, rajče, marinované kuřecí maso a žampion.
-
3
Připravené špízy grilujeme z každé strany 3-5 minut 10 cm pod horkým grilem, přitom je potíráme marinádou, až jsou dobře propečené.