Lovecké kuře
Suroviny
- 150 g Cibule
- 90 g Slanina vepřová
- 40 g Petržel - nať
- 250 g Žampiony čerstvé
- 10 g Citronová kůra
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 10 g Šalvěj čerstvá
- 60 g Paprika zelená
- 20 g Mouka pšeničná hladká
- 125 ml Víno červené
- 75 ml Protlak rajčatový
- 4 stroužek Česnek
- 1.5 kg Kuře
- 0.55 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 2 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 534 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 34 g
- Sodík 302 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 148.3 mg
- Draslík 700.7 mg
- Vláknina 4455 mg
- Vitamín A 4455 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře rozdělíme na 8 dílů. Porce osolíme, posypeme pepřem a tymiánem, potom lehce poprášíme moukou. Přebytečnou mouku oklepneme.
-
2
Na velké pánvi rozehřejeme polovinu oleje, přidáme porce kuřete, slaninu a 10-12 minut je z obou stran dohněda osmahneme. Přendáme je do pekáče. Z pánve vylijeme tuk a důkladně ji vytřeme papírovým ubrouskem. Rozehřejeme zbylý olej, přidáme nakrájenou cibuli, zelenou papriku, polovinu drceného česneku a průběžně promícháváme zeleninu, 5 minut smažíme, až změkne, ale ještě nezačne měnit barvu. Děrovanou naběračkou ji přemístíme do pekáče. Na pánvi osmahneme čtvrcené žampiony a přidáme je do pekáče.
-
3
Na pánev nalijeme červené víno a 10 minut je povaříme, aby se svařilo asi na 4 polévkové lžíce. Přelijeme je do pekáče, kam přidáme i rajčata, protlak a šalvěj. Přikryjeme a 1 hodinu podusíme v předehřáté troubě při 180 °C.
-
4
Zbylý česnek smícháme s petrželovou natí, citronovou kůrou a kapary.
-
5
Směs přimícháme do pekáče a vše dobře prohřejeme, osolíme a opepříme. Zdobíme šalvějí a servírujeme.