Gulášek z hovězího

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Hovězí maso přední
  • 425 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 175 g Žampiony čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 6 dl Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 403 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 759 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 116.3 mg
  • Draslík 1156.5 mg
  • Vláknina 5425.3 mg
  • Vitamín A 5425.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.7 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olej rozehřejeme v kastrolu a smažíme na něm pokrájenou cibuli a česnek 4 minuty. Přidáme pokrájené maso a smažíme, dokud nezhnědne. Přidáme pokrájenou papriku, rajčata, rajčatový protlak, mletou papriku a žampiony. Smažíme 2 minuty.

  • 2

    Přidáme hovězí vývar, přivedeme k varu, stáhneme plamen a pod pokličkou vaříme 120 minut, dokud není maso měkké.

  • 3

    Smícháme solamyl s vodou, přidáme do pánve a povaříme, dokud omáčka nezhoustne. Osolíme, opepříme, povaříme cca 1 minutu.

  • 4

    Podáváme ihned.

Komentáře k receptu