Rigatoni s kuřetem
Suroviny
- 60 g Cibule
- 30 g Máslo čerstvé
- 60 g Rajčata
- 30 g Sýr Parmezán
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 125 g Žampiony čerstvé
- 60 g Šunka parmská
- 250 g Kuřecí stehna
- 500 g Těstoviny Rigatoni
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 125 ml Víno bílé
- 750 ml Voda pitná
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 611 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 28 g
- Sodík 476 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 89.8 mg
- Draslík 216.2 mg
- Vláknina 6296.7 mg
- Vitamín A 6296.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na kolečka nakrájenou cibuli a drcený česnek smažíme na velké pánvi na másle a oleji na malém ohni doměkka. Přidáme nakrájenou šunku a smažíme ji dokřupava.
-
2
Přidáme vykostěné a nakrájené kuřecí maso a smažíme ho při střední teplotě asi 3 minuty. Potom přidáme plátky žampionů a směs smažíme další 2 minuty. Doplníme rajčetem a rajčatovým protlakem a zamícháme. Omáčku zalijeme vínem, přivedeme k varu, zmírníme teplotu a zvolna vaříme, až se množství tekutiny sníží asi na polovinu.
-
3
Na závěr do omáčky vmícháme smetanu, osolíme ji a opepříme a přivedeme k varu. Ztlumíme oheň a zvolna zredukujeme.
-
4
Těstoviny uvaříme ve osolené vodě al dente, scedíme a vrátíme do hrnce. Na těstoviny nalijeme omáčku a lehce potřásáme hrncem, až se těstoviny omáčkou stejnoměrně obalí. Pokrm upravíme na talíře, ozdobíme nastrouhaným parmezánem a servírujeme.