Žampiony naložené na exotický způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1207 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 126 g
- Sodík 279 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 845.8 mg
- Vláknina 15413.3 mg
- Vitamín A 15413.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nálev si připravíme tak, že vlijeme do hrnce ocet, 750 ml vody, přidáme nahrubo drcené jalovčinky a kuličky černého pepře, hořčičné semínko, snítky čerstvého tymiánu a sůl a všechno povaříme 5 minut. Přisypeme očištěné žampiony a povaříme další minutu.
-
2
Když žampiony v nálevu vychladnou, přiklopíme je pokličkou a dáme na noc do chladničky. Pak nálev slijeme a houby spolu s cibulkami nakrájenými na plátky a bobkovým listem naplníme do tří sklenic a jen lehce pěchujeme. Nahoru položíme ještě jeden bobkový list, který pomáhá konzervaci.
-
3
Obsah každé sklenice zalijeme asi 250 ml olivového oleje, uzavřeme a uložíme do chladu.