Milánské špagety
Suroviny
- 60 g Cibule
- 30 g Sýr Parmezán
- 5 g Sůl
- 350 g Žampiony čerstvé
- 3 g Paprika mletá sladká
- 3 g Pepř černý celý
- 825 g Passata (drcená rajčata)
- 500 g Hovězí maso mleté
- 500 g Špagety
- 125 g Protlak rajčatový
- 125 ml Víno červené
- 125 ml Hovězí vývar základní
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 553 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 8 g
- Sodík 518 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 55.1 mg
- Draslík 563 mg
- Vláknina 6396.7 mg
- Vitamín A 6396.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté hovězí maso, cibuli, česnek smažíme na oleji asi 5 minut. Případné hrudky rozmačkáme vařečkou. Přidáme nakrájené žampiony, bylinky, papriku a pepř. Ztlumíme oheň a vmícháme drcená rajčata, rajčatový protlak, červené víno a hovězí vývar. Omáčku mírně vaříme pod pokličkou asi 15 minut. Podle chuti osolíme.
-
2
Špagety vaříme ve slané vodě al dente. Na jednotlivé porce dáme omáčku a hoblinky parmezánu.