Pečené telecí plátky se žampiony na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 43 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Telecí kýta
  • 120 g Žampiony čerstvé
  • 300 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 358 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 177 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 162 mg
  • Draslík 865.9 mg
  • Vláknina 1450 mg
  • Vitamín A 1450 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky z kýty naklepeme, osolíme a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, pivo smícháme s rajčatovým protlakem a cukrem.

  • 2

    Na másle s olejem zpěníme cibuli, přidáme žampiony, maso a orestujeme. Poté přeložíme do pekáče, zalijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké.

Komentáře k receptu