Pečené telecí plátky se žampiony na pivu
Suroviny
- 800 g Telecí kýta
- 120 g Žampiony čerstvé
- 300 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 12 g
- Sodík 177 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 162 mg
- Draslík 865.9 mg
- Vláknina 1450 mg
- Vitamín A 1450 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky z kýty naklepeme, osolíme a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, pivo smícháme s rajčatovým protlakem a cukrem.
-
2
Na másle s olejem zpěníme cibuli, přidáme žampiony, maso a orestujeme. Poté přeložíme do pekáče, zalijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké.