Zimní salát s chřestem a artyčoky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 452 g Artyčoky
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 350 g Chřest sterilovaný
  • 1 ks Salát ledový
  • 1 ks Čekanka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 77 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 287 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 515 mg
  • Vláknina 11745.8 mg
  • Vitamín A 11745.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Konzervované artyčoky a kousky sterilovaného chřestu necháme v sítku dobře okapat. Potom artyčoky nakrájíme na čtvrtky. Ledový salát a čekanku očistíme, opereme a natrháme na malé kousky. Očištěné a omyté žampióny nakrájíme na plátky a přidáme do salátu. Salát osolíme a opepříme a vše důkladně promícháme. Na závěr přidáme estragonový ocet a znovu důkladně promícháme.

Komentáře k receptu