Jehněčí s těstovinami
Suroviny
- 60 g Cibule
- 500 g Jehněčí maso
- 5 g Sůl
- 120 g Žampiony čerstvé
- 20 g Bazalka
- 60 g Paprika červená
- 120 g Sýr Feta
- 450 g Passata (drcená rajčata)
- 150 g Boby zahradní
- 500 g Těstoviny penne
- 2 stroužek Česnek
- 5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 794 kcal
- Sacharidy 102 g
- Tuky 23 g
- Sodík 715 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 112 mg
- Draslík 252.2 mg
- Vláknina 15180 mg
- Vitamín A 15180 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1188.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na oleji osmažíme nasekaný česnek a cibuli. Přidáme mleté maso a důkladně je dusíme, až se tekutina odpaří. Případné hrudky rozmačkáme vidličkou.
-
2
Přidáme očištěné, nakrájené žampiony, papriku, boby, rajčata i s nálevem, rajčatový protlak a sůl. Přivedeme k varu, vaříme na mírném ohni asi 10 minut, až zelenina změkne. Podle potřeby přisolíme.
-
3
Zatímco se vaří omáčka, vaříme ve slané vodě těstoviny al dente. Scedíme je, upravíme na talíře, přelijeme omáčkou s masem a porce posypeme rozdrobeným sýrem feta a natrhanou čerstvou bazalkou.