Telecí maso dušené na žampionech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 750 g Telecí plec
  • 150 g Tuk
  • 25 g Sůl
  • 1 g Kmín celý
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1200 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 247 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1067 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 78.8 mg
  • Draslík 320.7 mg
  • Vláknina 1246 mg
  • Vitamín A 1246 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí maso opláchneme a nakrájíme na stejné kousky.

  • 2

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmahneme na 2/3 tuku dorůžova.

  • 3

    Do tohoto základu vložíme maso, mírně je osmahneme, zaprášíme prosátou moukou a zasmahneme. Maso zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme, zamícháme a téměř doměkka zvolna dusíme. Během dušení občas zamícháme a doléváme teplou vodu.

  • 4

    Téměř měkké maso vyjmeme, šťávu přisolíme a procedíme na maso.

  • 5

    Žampiony opláchneme a nakrájíme na plátky. Krátce je podusíme na menší části tuku a přidáme je k masu.

  • 6

    Nakonec vše ještě velmi krátce povaříme.

Komentáře k receptu