Telecí ragú na žampionech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 292 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 19 g
- Sodík 1045 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 94.5 mg
- Draslík 319.9 mg
- Vláknina 3132.9 mg
- Vitamín A 3132.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 47.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí maso opláchneme a nakrájíme na stejné kousky.
-
2
Nakrájené maso vložíme do vařící vody, osolíme, přidáme očištěnou zeleninu a cibuli v celku a vaříme téměř doměkka.
-
3
Maso vyjmeme a vývar necháme vychladnout.
-
4
Ze 2/3 dávky másla a z prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme do ní mletý pepř a květ, zalijeme vývarem z masa, rozšleháme a dobře provaříme. Za občasného prošlehání omáčku vaříme nejméně 20 minut.
-
5
Před koncem varu přilijeme smetanu.
-
6
Nakonec omáčku procedíme zpět na maso, přidáme žampiony, které jsme očistili, opláchli, nakrájeli na plátky a podusili na zbylé dávce másla, pokrm přisolíme a dochutíme citronovou šťávou. Vše ještě krátce povaříme.