Telecí ragú na žampionech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 750 g Telecí plec
  • 1 g Muškátový květ
  • 25 g Sůl
  • 200 g Zelenina kořenová
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Citrony
  • 0.5 g Pepř černý mletý
  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1300 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 292 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1045 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 94.5 mg
  • Draslík 319.9 mg
  • Vláknina 3132.9 mg
  • Vitamín A 3132.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí maso opláchneme a nakrájíme na stejné kousky.

  • 2

    Nakrájené maso vložíme do vařící vody, osolíme, přidáme očištěnou zeleninu a cibuli v celku a vaříme téměř doměkka.

  • 3

    Maso vyjmeme a vývar necháme vychladnout.

  • 4

    Ze 2/3 dávky másla a z prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme do ní mletý pepř a květ, zalijeme vývarem z masa, rozšleháme a dobře provaříme. Za občasného prošlehání omáčku vaříme nejméně 20 minut.

  • 5

    Před koncem varu přilijeme smetanu.

  • 6

    Nakonec omáčku procedíme zpět na maso, přidáme žampiony, které jsme očistili, opláchli, nakrájeli na plátky a podusili na zbylé dávce másla, pokrm přisolíme a dochutíme citronovou šťávou. Vše ještě krátce povaříme.

Komentáře k receptu