Žampiony s bylinkovo- jogurtovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 26 g
- Sodík 266 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 192.3 mg
- Draslík 482 mg
- Vláknina 1552.3 mg
- Vitamín A 1552.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony očistíme, překrojíme na poloviny a orestujeme na teflonové pánvi.
-
2
Smícháme jogurt, smetanu a majonézu. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nasekáme nadrobno. Spolu s nasekanými bylinkami je vmícháme do omáčky. Přidáme najemno nasekanou šalotku, dochutíme solí, pepřem a podle chuti osladíme.
-
3
Žampiony přelijeme omáčkou a podáváme.