Žampiony s bylinkovo- jogurtovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Jogurt bílý
  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Majonéza
  • 50 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 500 ml Voda pitná
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 316 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 266 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 192.3 mg
  • Draslík 482 mg
  • Vláknina 1552.3 mg
  • Vitamín A 1552.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony očistíme, překrojíme na poloviny a orestujeme na teflonové pánvi.

  • 2

    Smícháme jogurt, smetanu a majonézu. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nasekáme nadrobno. Spolu s nasekanými bylinkami je vmícháme do omáčky. Přidáme najemno nasekanou šalotku, dochutíme solí, pepřem a podle chuti osladíme.

  • 3

    Žampiony přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu