Medailón ze svíčkové na žampionech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 267 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 18 g
- Sodík 679 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 53 mg
- Draslík 319.8 mg
- Vláknina 326.5 mg
- Vitamín A 326.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí svíčkovou odblaníme a ukrojíme z ní přes vlákno plátek. Upravíme jej do kulatého nebo oválného tvaru, mírně naklepeme, osolíme, opepříme, rychleji opečeme na tuku a vyjmeme.
-
2
Žampiony očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Přidáme je do výpeku, krátce osmahneme, zastříkneme vývarem, přidáme máslo, přisolíme a krátce podusíme.
-
3
Nakonec medailón přelijeme šťávou s žampiony.
-
4
Ihned podáváme.