Zaječí filet na salátu
Suroviny
- 40 g Ořechy vlašské
- 200 g Salát hlávkový
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 100 g Žampiony čerstvé
- 150 g Fazolové lusky zelené
- 200 g Zaječí maso
- 70 ml Olej olivový
- 20 ml Víno červené
- 30 ml Balsamico ocet
- 30 ml Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Hořčice
- 1 ks Hrušky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 335 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 26 g
- Sodík 516 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 40.5 mg
- Draslík 470.9 mg
- Vláknina 8461 mg
- Vitamín A 8461 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazolky očistíme, omyjeme a vaříme v osolené vodě 5 minut do poloměkka. Zchladíme je pod studenou vodou a necháme okapat. Listy salátu očistíme, omyjeme, otřepáním osušíme a nadrobno natrháme.
-
2
Žampiony očistíme, nakrájíme na tenké plátky. Hrušku oloupeme, rozpůlíme, vykrojíme jádřinec a obě poloviny podélně nakrájíme na dílky. Ihned je pokapeme citronovou šťávou.
-
3
Zaječí filet opepříme a prudce smažíme 3-5 minut ve 2 lžících oleje. Pak je vyjmeme a zabalíme do alobalu.
-
4
Vypečenou šťávu smícháme s červeným vínem, hořčicí, octem balsamico a zbytkem oleje. Filet vybalíme z alobalu a nakrájíme na plátky.
-
5
Salát a přísady rozdělíme na 4 talíře, pokapeme omáčkou a podáváme s teplými plátky zaječího masa a vlašskými ořechy.