Kuře s paprikami a omáčkou hoisin
Suroviny
- 60 g Cibule
- 150 g Žampiony čerstvé
- 400 g Kuřecí prsa
- 50 g Paprika zelená
- 50 g Paprika červená
- 25 g Omáčka Hoisin
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 5 g Cukr krupice
- 10 g Maizena - kukuřičný škrob
- 50 ml Víno rýžové čínské
- 20 ml Omáčka sójová
- 50 ml Olej olivový
- 1 ks Chilli paprička
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 297 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 16 g
- Sodík 706 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 64.2 mg
- Draslík 598.9 mg
- Vláknina 3350 mg
- Vitamín A 3350 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Naložíme proužky kuřecího masa se solí, troškou kukuřičného škrobu a zalijeme vodou. Ponecháme 30 minut odpočinout. Ve woku rozpálíme lžíci oleje a opečeme kuřecí maso. Hotové maso přendáme na nahřátý talíř a wok umyjeme.
-
2
Zeleninu nakrájíme na kostičky, žampiony na plátky. Na pánvi nebo ve woku rozehřejme zbývající olej, přidáme česnek, omáčku hoisin, nakrájenou zeleninu a žampiony. Za stálého míchání opékáme na středním ohni 2 minuty a potom přidáme odložené kuřecí maso, cukr, sůl, pepř, chilli, sojovou omáčku.
-
3
Pokrm 3 minuty zahříváme a na závěr ho zahustíme kukuřičným škrobem rozpušténým v rýžovém vínu. Podáváme s vařenými nudlemi.