Jemný rybí salát
Suroviny
- 400 g Mořský jazyk
- 250 g Losos - filety
- 250 g Mořský ďas
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 5 g Bazalka
- 200 g Salát hlávkový
- 8 g Máslo čerstvé
- 20 ml Limetková šťáva
- 40 ml řepkový olej
- 20 ml Ocet Sherry
- 10 ml Citronová šťáva
- 1 ks Chilli paprička
- 5 ks Žampiony čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 402 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 17 g
- Sodík 637 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 98.5 mg
- Draslík 1843.2 mg
- Vláknina 8527.5 mg
- Vitamín A 8527.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené ryby osolíme a pokapeme limetovou šťávou. Opečeme je 4-5 minut na silně rozehřátém másle. Osolíme a odložíme stranou.
-
2
Salátové listy očistíme, opláchneme a necháme dobře okapat. Natrháme je na kousky velikosti sousta a upravíme na mísu.
-
3
Na zálivku dobře rozmícháme řepkový olej, sherry ocet a trochu citronové šťávy. Chilli papričku rozpůlíme, zbavíme semen, omyjeme a na jemno nasekáme. Přidáme ji do zálivky. Osolíme a opepříme.
-
4
Žampiony otřeme navlhčenou utěrkou a nakrájíme na lupínky. Přimícháme je do zálivky. Opečené kousky ryby, upravíme na salátové lůžko, obložíme žampiony a přelijeme zálivkou.
-
5
Bazalku opláchneme, vodu setřepeme, lístky otrháme a nadrobno nakrájíme. Salát jimi posypeme.