Jemný rybí salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Mořský jazyk
  • 250 g Losos - filety
  • 250 g Mořský ďas
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Bazalka
  • 200 g Salát hlávkový
  • 8 g Máslo čerstvé
  • 20 ml Limetková šťáva
  • 40 ml řepkový olej
  • 20 ml Ocet Sherry
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Chilli paprička
  • 5 ks Žampiony čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 402 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 637 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 98.5 mg
  • Draslík 1843.2 mg
  • Vláknina 8527.5 mg
  • Vitamín A 8527.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené ryby osolíme a pokapeme limetovou šťávou. Opečeme je 4-5 minut na silně rozehřátém másle. Osolíme a odložíme stranou.

  • 2

    Salátové listy očistíme, opláchneme a necháme dobře okapat. Natrháme je na kousky velikosti sousta a upravíme na mísu.

  • 3

    Na zálivku dobře rozmícháme řepkový olej, sherry ocet a trochu citronové šťávy. Chilli papričku rozpůlíme, zbavíme semen, omyjeme a na jemno nasekáme. Přidáme ji do zálivky. Osolíme a opepříme.

  • 4

    Žampiony otřeme navlhčenou utěrkou a nakrájíme na lupínky. Přimícháme je do zálivky. Opečené kousky ryby, upravíme na salátové lůžko, obložíme žampiony a přelijeme zálivkou.

  • 5

    Bazalku opláchneme, vodu setřepeme, lístky otrháme a nadrobno nakrájíme. Salát jimi posypeme.

Komentáře k receptu