Žampionová nádivka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 24 g
- Sodík 210 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 38.1 mg
- Draslík 584.3 mg
- Vláknina 4856.3 mg
- Vitamín A 4856.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nadrobno pokrájenou cibuli necháme osmažit na rozpáleném oleji. Přimícháme nasekané žampióny, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Vše povaříme 10 minut.
-
2
120 g rajčat omyjeme, zbavíme semínek a pokrájíme na drobné kousky, smícháme s utřeným česnekem, sekanou petrželí a mletým masem. Přimícháme k žampionům a vaříme 5 minut, poté odstavíme.
-
3
Zbytek rajčat omyjeme, seřízneme vršky, vydlabeme a naplníme žampionovou nádivkou. Posypeme strouhaným sýrem a necháme zapéct při 180 °C cca 25 minut.