Žampionová nádivka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Žampiony čerstvé
  • 600 g Rajčata
  • 150 g Vepřové maso mleté
  • 50 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 80 g Cibule
  • 6 g Petržel kudrnka
  • 50 ml Olej olivový
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 299 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 38.1 mg
  • Draslík 584.3 mg
  • Vláknina 4856.3 mg
  • Vitamín A 4856.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nadrobno pokrájenou cibuli necháme osmažit na rozpáleném oleji. Přimícháme nasekané žampióny, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Vše povaříme 10 minut.

  • 2

    120 g rajčat omyjeme, zbavíme semínek a pokrájíme na drobné kousky, smícháme s utřeným česnekem, sekanou petrželí a mletým masem. Přimícháme k žampionům a vaříme 5 minut, poté odstavíme.

  • 3

    Zbytek rajčat omyjeme, seřízneme vršky, vydlabeme a naplníme žampionovou nádivkou. Posypeme strouhaným sýrem a necháme zapéct při 180 °C cca 25 minut.

Komentáře k receptu