Řezy z kambaly

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 900 g Kambala
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 600 g Brambory
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 200 ml Vývar rybí
  • 200 ml Bešamel
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 445 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 857 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 108.3 mg
  • Draslík 929.5 mg
  • Vláknina 5629.7 mg
  • Vitamín A 5629.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řezy z kambaly nakrájíme na 12 menších řízečků, vložíme na pánev s rozpuštěným máslem a trochu orestujeme.

  • 2

    Pekáč vymažeme máslem, na dno vložíme řízečky z ryby, obložíme plátky brambor, podlijeme trochou vývaru, poklademe plátky žampionů, posypeme solí, pepřem, posekanou petrželkou. Zalijeme bešamelem, ve kterém jsme rozmíchali smetanu, zasypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut.

Komentáře k receptu