Závitky z mořského jazyka s nádivkou
Suroviny
- 600 g Brambory pečené
- 20 g Cibule
- 25 g Máslo čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 15 g Sardelová pasta
- 20 g Žampiony čerstvé
- 80 g Strouhanka
- 600 g Mořský jazyk
- 50 ml Mléko polotučné
- 300 ml Vývar rybí
- 15 ml Omáčka rybí
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 604 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1090 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 81 g
- Cholesterol 142.1 mg
- Draslík 1541.8 mg
- Vláknina 25364.2 mg
- Vitamín A 25364.2 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky nasypeme strouhanku, mouku, sůl, pepř, přilijeme mléko, ve kterém jsme rozmíchali trochu sardelové pasty a přidáme vejce, nadrobno nakrájené žampiony a cibulku. Dobře promícháme.
-
2
Filety z ryby rozkrojíme na 4 podlouhlé díly, každý díl osolíme, opeříme a potřeme nádivkou. Zavineme do šneku a zpevníme párátkem.
-
3
Do hrnce nalijeme rybí vývar, přidáme lžíci másla, vložíme závitky, zakryjeme a dusíme 12 až 15 minut.
-
4
Závitky rozdělíme na talíře, pokapeme rybí omáčkou a jako přílohu volíme pečené brambory.