Závitky z mořského jazyka s nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory pečené
  • 20 g Cibule
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 15 g Sardelová pasta
  • 20 g Žampiony čerstvé
  • 80 g Strouhanka
  • 600 g Mořský jazyk
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 300 ml Vývar rybí
  • 15 ml Omáčka rybí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 604 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1090 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 142.1 mg
  • Draslík 1541.8 mg
  • Vláknina 25364.2 mg
  • Vitamín A 25364.2 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky nasypeme strouhanku, mouku, sůl, pepř, přilijeme mléko, ve kterém jsme rozmíchali trochu sardelové pasty a přidáme vejce, nadrobno nakrájené žampiony a cibulku. Dobře promícháme.

  • 2

    Filety z ryby rozkrojíme na 4 podlouhlé díly, každý díl osolíme, opeříme a potřeme nádivkou. Zavineme do šneku a zpevníme párátkem.

  • 3

    Do hrnce nalijeme rybí vývar, přidáme lžíci másla, vložíme závitky, zakryjeme a dusíme 12 až 15 minut.

  • 4

    Závitky rozdělíme na talíře, pokapeme rybí omáčkou a jako přílohu volíme pečené brambory.

Komentáře k receptu