Rýžový pilaf s garnáty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 622 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 17 g
- Sodík 2181 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 84 g
- Cholesterol 224 mg
- Draslík 2510.6 mg
- Vláknina 61257.5 mg
- Vitamín A 61257.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 93 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazolky omyjeme a nakrájíme na kousky. Oloupeme cibuli, jemně nasekáme. Očistíme papriku, nakrájíme na kousky. Očistíme houby, pokrájíme na menší kousky.
-
2
Garnáty vyloupeme, odstraníme černé střívko, omyjeme a povaříme 2-3 minuty v osolené vodě. Vyjmeme a dáme stranou. Očistíme artyčoky, pokrájíme na tenké plátky a vhodíme do mísy s vodou okyselenou citronovou šťávou.
-
3
V pekáči rozehřejeme máslo a osmažíme nasekanou cibuli. Přidáme fazolky, papriku, houby, scezené artyčoky. Vše pokrájené pár minut smažíme za občasného zamíchání. Přisypeme rýži, za neustálého míchání smažíme 1-2 minuty. Přidáme garnáty, osolíme a opepříme. Přilijeme vařící rybí vývar, pekáč zakryjeme pokličkou a necháme 18-20 minut v předehřáté troubě na 190 °C.
-
4
Rýži al dente vyndáme z trouby a vmícháme na kousky pokrájené máslo. Hotový pokrm podáváme.